Analyse av typiske presisjonsmaskinerte deler: hylsedeler

Hylsedeler er en vanlig mekanisk del som er mye brukt i industrifeltet.De brukes ofte til å støtte, veilede, beskytte, styrke fiksering og forbindelse.Den består vanligvis av en sylindrisk ytre overflate og et indre hull, og har en unik struktur og funksjon.Hylsedeler spiller en viktig rolle i mekanisk utstyr, og deres design og produksjonskvalitet påvirker direkte driftseffektiviteten og påliteligheten til hele utstyret.Denne artikkelen vil i detalj introdusere definisjonen, strukturelle egenskaper, viktigste tekniske krav, prosessteknologi og materialvalg av hylsedeler.

Innhold
1. Hva er hylsedeler?
2. Strukturelle egenskaper til hylsedeler
3. Hovedtekniske krav til bearbeiding av hylsedeler
4. Maskineringsteknologi av hylsedeler
5. Materialvalg for bearbeiding av hylsedeler

bearbeiding av hylsedeler

1. Hva er hylsedeler?

Hylsedeler er delt inn i henhold til deres strukturelle egenskaper: forskjellige lagerringer og hylser som støtter det roterende legemet, borehylser og styrehylser på fiksturen, sylinderhylser på forbrenningsmotoren, hydrauliske sylindre i det hydrauliske systemet, og elektrohydraulisk servo ventiler.hylse, kjølehylse i den elektriske spindelen, etc.

2. Strukturelle egenskaper til hylsedeler

Strukturen og størrelsen på hylsedelene varierer med forskjellige bruksområder, men strukturen har generelt følgende egenskaper:
1) Diameteren d til den ytre sirkelen er generelt mindre enn lengden L, vanligvis L/d<5.
2) Forskjellen mellom diameteren på det indre hullet og den ytre sirkelen er liten.
3) Koaksialitetskravene til de indre og ytre rotasjonssirkler er relativt høye.
4) Strukturen er relativt enkel.

3. De viktigste tekniske kravene til bearbeiding av hylsedeler

Hovedflatene til hylsedelene spiller forskjellige roller i maskinen, og deres tekniske krav er ganske forskjellige.De viktigste tekniske kravene er som følger:
(1) Tekniske krav til indre hull.Det indre hullet er den viktigste overflaten av hylsedeler som spiller en støttende eller styrende rolle.Den passer vanligvis til den bevegelige akselen, verktøyet eller stempelet.Diametertoleransenivået er generelt IT7, og presisjonslagerhylsen er IT6;formtoleransen bør generelt kontrolleres innenfor blenderåpningstoleransen, og den mer nøyaktige hylsen bør kontrolleres innenfor 1/3~1/2 av blenderåpningstoleransen, eller enda mindre;for lang I tillegg til rundhetskrav bør hylsen også ha krav til hullets sylindrisitet.For å sikre brukskravene til hylsedeler, er overflateruheten til det indre hullet Ra0,16~2,5pm.Noen presisjonshylsedeler har høyere krav, opptil Ra0.04um.
(2) Tekniske krav til den ytre sirkelen: Den ytre sirkeloverflaten bruker ofte en interferenspasning eller en overgangspasning for å matche hullene i boksen eller kroppsrammen for å spille en støttende rolle.Dens diameter størrelse toleransenivå er IT6~IT7;formtoleransen bør kontrolleres innenfor toleransen for ytre diameter;overflateruhet er Ra0,63~5m.
(3) Posisjonsnøyaktighet mellom hovedflatene
1) Koaksialitet mellom indre og ytre sirkler.Hvis hylsen er installert i hullet i maskinen før sluttbehandling, er koaksialitetskravene for hylsens indre og ytre sirkler lavere;hvis hylsen er ferdigstilt før den installeres i maskinen, er koaksialitetskravene høyere., toleransen er vanligvis 0,005 ~ 0,02 mm.
2) Vinkelrett mellom hullaksen og endeflaten.Hvis hylseendeflaten utsettes for aksial belastning under arbeid, eller brukes som posisjoneringsreferanse og monteringsreferanse, så har endeflaten en høy vinkelrett på hullaksen eller den aksiale sirkulære utstrekningen krever en toleranse på generelt 0,005~0,02mm .

4. Behandlingsteknologi av hylsedeler

Hovedprosessene for bearbeiding av hylsedeler er for det meste grovbearbeiding og etterbehandling av det indre hullet og ytre overflate, spesielt grovbearbeiding og etterbehandling av det indre hullet er det viktigste.Vanlig brukte prosesseringsmetoder inkluderer boring, rømme, stanse, skjerpe, slipe, trekke og slipe.Blant dem brukes boring, rømme og boring vanligvis som grovbearbeiding og halvbearbeiding av hull, mens boring, sliping, trekking og sliping brukes som etterbehandling.

5. Materialvalg for bearbeiding av hylsedeler

Valget av råmaterialer for hylsedeler avhenger hovedsakelig av funksjonskravene, strukturelle egenskaper og arbeidsforholdene til delene.Settdeler er vanligvis laget av materialer som stål, støpejern, bronse eller messing og pulvermetallurgi.Noen hylsedeler med spesielle krav kan ta i bruk en dobbeltlags metallstruktur eller bruke høykvalitets legert stål.Den dobbeltlagede metallstrukturen bruker en sentrifugalstøpemetode for å helle et lag av Babbitt-legering og andre lagerlegeringsmaterialer på den indre veggen av stål- eller støpejernsbøssingen.Bruk av denne Selv om denne produksjonsmetoden legger til noen arbeidstimer, kan den spare ikke-jernholdige metaller og forbedre levetiden til lageret.

GPMs maskineringsevne:
GPM har 20 års erfaring med CNC-bearbeiding av ulike typer presisjonsdeler.Vi har jobbet med kunder i mange bransjer, inkludert halvledere, medisinsk utstyr, etc., og er forpliktet til å gi kundene høykvalitets, presise maskineringstjenester.Vi vedtar et strengt kvalitetsstyringssystem for å sikre at hver del oppfyller kundenes forventninger og standarder.

Opphavsrettserklæring:
GPM Intelligent Technology(Guangdong) Co., Ltd. advocates respect and protection of intellectual property rights and indicates the source of articles with clear sources. If you find that there are copyright or other problems in the content of this website, please contact us to deal with it. Contact information: marketing01@gpmcn.com


Innleggstid: Jan-02-2024