Hvor er neste mulighet i high-end treghetssensormarkedet?

Treghetssensorer inkluderer akselerometre (også kalt akselerasjonssensorer) og vinkelhastighetssensorer (også kalt gyroskoper), så vel som deres enkelt-, dobbelt- og trippelakse kombinerte treghetsmåleenheter (også kalt IMUer) og AHRS.

Akselerometeret er sammensatt av en deteksjonsmasse (også kalt en sensitiv masse), en støtte, et potensiometer, en fjær, en demper og et skall.Faktisk bruker den akselerasjonsprinsippet for å beregne tilstanden til et objekt som beveger seg i rommet.Til å begynne med registrerer akselerometeret bare akselerasjonen i vertikal retning av overflaten.I de første dagene ble den kun brukt i instrumentsystemet for å oppdage overbelastning av fly.Etter funksjonelle oppgraderinger og optimaliseringer er det nå mulig å faktisk føle akselerasjonen til objekter i alle retninger.Den nåværende hovedstrømmen er det 3-akse akselerometeret, som måler akselerasjonsdataene til objektet på de tre aksene X, Y og Z i romkoordinatsystemet, som fullt ut kan reflektere bevegelsesegenskapene til objektets translasjon.

Hvor er neste mulighet i det avanserte treghetssensormarkedet (1)

De tidligste gyroskopene er mekaniske gyroskoper med innebygde høyhastighets roterende gyroskop.Fordi gyroskopet kan opprettholde høy hastighet og stabil rotasjon på kardanbraketten, brukes de tidligste gyroskopene i navigasjonen for å identifisere retningen, bestemme holdningen og beregne vinkelhastigheten.Senere, gradvis Brukt i flyinstrumenter.Den mekaniske typen har imidlertid høye krav til prosesseringsnøyaktighet og påvirkes lett av ytre vibrasjoner, så beregningsnøyaktigheten til det mekaniske gyroskopet har ikke vært høy.

Senere, for å forbedre nøyaktigheten og anvendeligheten, er gyroskopprinsippet ikke bare mekanisk, men nå er lasergyroskop (prinsippet om optisk veiforskjell), fiberoptisk gyroskop (Sagnac-effekt, optisk veiforskjellsprinsipp) utviklet.a) og et mikroelektromekanisk gyroskop (dvs. MEMS, som er basert på Coriolis kraftprinsippet og bruker sin interne kapasitansendring til å beregne vinkelhastigheten, MEMS-gyroskoper er de vanligste i smarttelefoner).På grunn av anvendelsen av MEMS-teknologi har også kostnadene for IMU falt mye.For tiden er det mye brukt, og de fleste bruker det, alt fra mobiltelefoner og biler til fly, missiler og romfartøy.Det er også de ovennevnte forskjellige presisjonene, forskjellige bruksområder og forskjellige kostnader.

Hvor er neste mulighet i det avanserte treghetssensormarkedet (2)

I oktober i fjor kjøpte treghetssensorgiganten Safran den snart børsnoterte norske produsenten av gyroskopsensorer og MEMS treghetssystemer Sensonor for å utvide virksomhetsomfanget til MEMS-basert sensorteknologi og relaterte applikasjoner,

Goodwill Precision Machinery har moden teknologi og erfaring innen produksjon av MEMS-modulhus, samt en stabil og samarbeidsvillig kundegruppe.

De to franske selskapene, ECA Group og iXblue, har gått inn i før-fusjonsfasen av eksklusivitetsforhandlinger.Fusjonen, fremmet av ECA Group, vil skape en europeisk høyteknologisk leder innen feltene maritim, treghetsnavigasjon, romfart og fotonikk.ECA og iXblue er langsiktige partnere.Partner, ECA integrerer iXblues treghets- og undervannsposisjoneringssystemer i sitt autonome undervannsfartøy for marineminekrigføring.

Treghetsteknologi og treghetssensorutvikling

Fra 2015 til 2020 er den sammensatte årlige vekstraten for det globale treghetssensormarkedet 13,0 %, og markedsstørrelsen i 2021 er omtrent 7,26 milliarder amerikanske dollar.I begynnelsen av utviklingen av treghetsteknologi ble den hovedsakelig brukt innen nasjonalt forsvar og militærindustri.Høy presisjon og høy følsomhet er hovedtrekkene til treghetsteknologiprodukter for militær industri.De viktigste kravene til Internett av kjøretøy, autonom kjøring og bilintelligens er sikkerhet og pålitelighet, og deretter komfort.Bak alt dette ligger sensorer, spesielt de stadig mer brukte MEMS treghetssensorene, også kalt treghetssensorer.måleenhet.

Treghetssensorer (IMU) brukes hovedsakelig til å oppdage og måle akselerasjons- og rotasjonsbevegelsessensorer.Dette prinsippet brukes i MEMS-sensorer med en diameter på nesten en halv meter til fiberoptiske enheter med en diameter på nesten en halv meter.Treghetssensorer kan brukes mye i forbrukerelektronikk, smarte leker, bilelektronikk, industriell automasjon, smart landbruk, medisinsk utstyr, instrumentering, roboter, anleggsmaskiner, navigasjonssystemer, satellittkommunikasjon, militære våpen og mange andre felt.

Det nåværende klare high-end treghetssensorsegmentet

Treghetssensorer er essensielle i navigasjons- og flykontrollsystemer, alle typer kommersielle fly, og korrigering og stabilisering av satellittbane.

Fremveksten av konstellasjoner av mikro- og nanosatellitter for globalt internettbredbånd og ekstern jordovervåking, som SpaceX og OneWeb, driver etterspørselen etter satellitt-treghetssensorer til enestående nivåer.

Økende etterspørsel etter treghetssensorer i kommersielle rakettoppskytningsundersystemer øker markedsetterspørselen ytterligere.

Robotikk, logistikk og automasjonssystemer krever alle treghetssensorer.

I tillegg, ettersom trenden med autonome kjøretøy fortsetter, gjennomgår den industrielle logistikkkjeden en transformasjon.

Den kraftige økningen i nedstrøms etterspørsel fremmer den skyhøye bruken av hjemmemarkedet

For tiden blir teknologien i innenlandske VR, UAV, ubemannet, robot og andre teknologiske forbruksfelt mer og mer moden, og applikasjonen blir gradvis popularisert, noe som driver den innenlandske forbrukeren MEMS treghetssensormarkedet til å øke dag for dag.

I tillegg, innen industrifeltene petroleumsutforskning, kartlegging og kartlegging, høyhastighetsjernbane, kommunikasjon i bevegelse, antennestillingsovervåking, fotovoltaisk sporingssystem, strukturell helseovervåking, vibrasjonsovervåking og andre industrielle felt, er trenden med intelligent applikasjon åpenbar. , som har blitt en annen faktor for den kontinuerlige veksten av det innenlandske MEMS-treghetssensormarkedet.En pusher.

Som et sentralt måleinstrument innen luftfart og romfart, har treghetssensorer alltid vært en av nøkkelenhetene involvert i nasjonal forsvarssikkerhet.Størstedelen av innenlandsk treghetssensorproduksjon har alltid vært de statseide enhetene som er direkte relatert til nasjonalt forsvar, slik som AVIC, romfart, ammunisjon og China Shipbuilding.

I dag fortsetter etterspørselen i det innenlandske treghetssensormarkedet å være varmt, utenlandske tekniske barrierer blir gradvis overvunnet, og innenlandske utmerkede treghetssensorselskaper står i skjæringspunktet for en ny æra.

Ettersom autonome kjøringsprosjekter har begynt å gradvis gå over fra utviklingsstadiet til middels og høyt volumproduksjon, er det forutsigbart at det vil være press i feltet for å redusere strømforbruk, størrelse, vekt og kostnad samtidig som ytelsen opprettholdes eller utvides.

Spesielt har realiseringen av masseproduksjon av mikro-elektromekaniske treghetsenheter gjort treghetsteknologiprodukter mye brukt i sivile felt der lavere presisjon kan møte applikasjonskrav.For tiden viser applikasjonsfeltet og skalaen en trend med rask vekst.

Hvor er neste mulighet i det avanserte treghetssensormarkedet (3)

Innleggstid: Mar-03-2023