Anvendelse av superlegeringer i romfartsdeler

Aero-motor er en av de viktigste komponentene i fly.Dette er fordi det har relativt høye tekniske krav og er vanskelig å produsere.Som en viktig kraftenhet i flyprosessen har den svært høye krav til prosessering av materialer.Den har egenskapene til lav vekt, høy seighet, temperaturbestandighet, oksidasjonsmotstand og korrosjonsmotstand, og høykvalitetsegenskapene til superlegering gjør at den oppfyller kravene til flymotormaterialer.

Bruk av superlegeringer i romfartsdeler (1)

Superlegeringsmaterialer kan opprettholde god ytelse ved temperaturer over 600°C og under visse stressforhold.Fremveksten av superlegeringsmaterialer er å møte de krevende kravene til moderne romfartsutstyr.Etter år med materialutvikling har superlegeringer blitt viktige materialer for romfartsutstyr som produserer varmekomponenter.I følge relaterte rapporter, i flymotorer, utgjør bruken mer enn halvparten av hele motormaterialet.

I moderne flymotorer er bruken av superlegeringsmaterialer relativt stor, og mange motorkomponenter produseres med superlegeringer, som forbrenningskamre, ledeskovler, turbinblader og turbinskivehus, ringer og etterbrennere.Komponenter som forbrenningskamre og haledyser er produsert ved bruk av superlegeringsmaterialer.

Påføring av superlegering i flymotor

Med den kontinuerlige utviklingen av teknologi og den kontinuerlige utdypingen av letefeltet, vil forskningen på nye rheniumholdige enkrystallblader og nye superlegeringer fortsette å bli utforsket.Nye materialer vil gi ny styrke til feltet for produksjon av romfartsutstyr i fremtiden.

1. Forskning på enkeltkrystallblader som inneholder rhenium

Noen studier har vist at når man behandler materialer med enkeltkrystallsammensetning, må både legeringsegenskaper og prosessegenskaper tas i betraktning, fordi enkeltkrystaller må brukes i relativt tøffe miljøer, så noen legeringselementer med spesialeffekter legges ofte til. materialer for å forbedre.enkeltkrystallegenskaper.Med utviklingen av enkeltkrystalllegeringer har den kjemiske sammensetningen av legeringen endret seg.I materialet, hvis platinagruppeelementene (som Re, Ru, Ir-elementer) legges til, kan innholdet av ildfaste elementer W, Mo, Re og Ta økes.Øk den totale mengden av elementer som er vanskeligere å oppløse, slik at elementer som C, B, Hf kan endres fra "fjernet"-tilstand til "brukt"-tilstand;redusere innholdet av Cr.Samtidig kan tilsetning av flere andre legeringselementer få materialet til å opprettholde den angitte stabiliteten i forskjellige materialytelseskrav.

Bruken av rheniumholdige enkeltkrystallblader kan i stor grad forbedre temperaturmotstanden og forbedre krypestyrken.Tilsetning av 3 % rhenium til enkeltkrystalllegeringen og passende økning av innholdet av kobolt- og molybdenelementer kan øke temperaturmotstanden med 30 °C, og holdbarheten og oksidasjonskorrosjonsmotstanden kan også være i god balanse.tilstand, noe som vil være fordelaktig for storskala anvendelse av rheniumholdige enkrystallblader i romfartsfeltet.Bruken av rheniumholdige enkrystallmaterialer for turbinblader til flymotorer er en trend i fremtiden.Enkeltkrystallblader har åpenbare fordeler når det gjelder temperaturmotstand, termisk utmattelsesstyrke, oksidasjonsmotstand og korrosjonsbestandighet.

Anvendelse av superlegeringer i romfartsdeler (2)

2. Forskning på nye superlegeringer

Det finnes mange typer nye superlegeringsmaterialer, de mer vanlige er pulversuperlegering, ODS-legering, intermetallisk forbindelse og selvsmørende høytemperaturmetallmateriale.

Pulver superlegeringsmateriale:

Den har fordelene med jevn struktur, høyt utbytte og god tretthetsytelse.

Intermetalliske forbindelser:

Det kan redusere vekten av komponenter og forbedre ytelsen, noe som er veldig egnet for å lage kraftfremdriftssystemer.

ODS-legeringer har:

Utmerket krypeytelse ved høy temperatur, oksidasjonsmotstand ved høy temperatur

Høytemperatur metallbaserte selvsmørende materialer:

Det brukes hovedsakelig til å produsere høytemperatur selvsmørende lagre, noe som øker styrken til lageret og forbedrer lagerkapasiteten.

Med den økende bruken av superlegerte harde rør i flymotorer, vil etterspørselen etter dem fortsette å øke i det fremtidige romfartsfeltet.


Innleggstid: Mar-02-2023