Na fa'afefea ona pipii le monosodium glutamate i le semiconductor

I tausaga talu ai nei, o le "cross-border" ua faasolosolo malie lava ona avea ma se tasi o upu vevela i totonu o pisinisi semiconductor.Ae a oʻo mai i le uso matua sili i luga ole tuaoi, e tatau ona tatou taʻua se faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi-Ajinomoto Group Co., Ltd. E mafai ona e mafaufauina o se kamupani e gaosia le monosodium glutamate e mafai ona uuina le ua o le lalolagi semiconductor industry?

Atonu e faigata ona talitonuina o le Ajinomoto Group, lea na amata i le monosodium glutamate, ua tupu aʻe ma avea ma mea faʻatau oloa e le mafai ona le amanaiaina i le lalolagi semiconductor alamanuia.

Ajinomoto o le tuaa o Iapani monosodium glutamate.I le 1908, na maua faafuasei ai e Dr. Kikumi Ikeda, le na muamua atu i le Iunivesite o Tokyo, Imperial University i Tokyo, se isi mea manogi mai le kelp, sodium glutamate (MSG).Na ia faaigoa mulimuli ane o le "fou fou".O le tausaga na sosoo ai, na faʻasalalau aloaia ai le monosodium glutamate.

I le vaitau o le 1970, na amata ai e Ajinomoto ona suʻesuʻeina mea faʻapitoa o nisi o oloa na gaosia i le sauniuniga o le sodium glutamate, ma faia suʻesuʻega faʻavae i luga o le amino acid e maua mai i le epoxy resin ma ona tuʻufaʻatasia.Seia oʻo i le 1980s, o le pateni a Ajinomoto na amata ona faʻaalia i le tele o resini faʻaaogaina i le eletise eletise."PLENSET" o se tasi-vaega epoxy resin-faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e le Kamupani a Ajinomoto e faʻavae i luga o le latent curing agent technology talu mai le 1988. E faʻaaogaina lautele i vaega faʻaeletoroni saʻo (e pei o mea puʻe puʻeata), afifi semiconductor ma mea tau eletise, pepa e leʻi faʻapipiʻiina, cosmetics ma isi matata.O isi vailaʻau faʻaogaina e pei ole latent curing agents / curing accelerators, titanium-aluminum coupling agents, pigment dispersants, faʻapipiʻi faʻaleleia i luga, resin stabilizers ma afi mumu e faʻaaogaina lautele i mea tau eletise, taʻavale ma isi pisinisi.

Tulaga o le ua i le fanua o mea fou.

A aunoa ma lenei mea fou, e le mafai ona e taʻalo PS5 poʻo taʻaloga taʻaloga pei ole Xbox Series X.

Pe o Apple, Qualcomm, Samsung poʻo TSMC, poʻo isi telefoni feʻaveaʻi, komepiuta poʻo ituaiga taʻavale, o le a matua afaina ma puʻeina.Po o le a lava le lelei o le chip, e le mafai ona faʻapipiʻiina.O lenei mea e taʻua o Weizhi ABF ata tifaga (Ajinomoto Build-up Film), e lauiloa foi o Ajinomoto stacking film, o se ituaiga o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi mo le afifiina o semiconductor.

Na talosaga Ajinomoto mo se pateni mo le ABF membrane, ma o lona ABF o se mea taua tele mo le gaosiga o le CPU maualuga ma le GPU.O le mea pito sili ona taua e leai se mea e suitulaga i ai.

Na faapefea ona mau le monosodium glutamate i le semiconductor (1)

Natia i lalo o foliga matagofie, o le taʻitaʻi o le semiconductor material industry.

Mai le toetoe lava a fiu i le avea ma taʻitaʻi i le pisinisi chip.

I le amataga o le 1970, na iloa ai e se tagata faigaluega e igoa ia Guang er Takeuchi, o mea e maua mai i le monosodium glutamate e mafai ona fai ma mea faʻapipiʻi resini ma maualuga le faʻafefe.Na suia e Takeuchi mea e maua mai i le monosodium glutamate i se ata manifinifi, e ese mai le vai faʻapipiʻi.o le ata tifaga e vevela ma faʻafefeteina, lea e mafai ona talia ma tofia saoloto, ina ia faʻatupulaia le fua faʻatatau o le oloa, ma e vave ona fiafia i ai le au gaosi oloa.I le 1996, na filifilia e le au gaosi meataalo.Na fa'afeso'ota'i e se tagata gaosi PPU ia Ajinomoto e uiga i le fa'aogaina o le amino acid technology e fausia ai ni insulators manifinifi.Talu mai le faʻavaeina e le ABF o le poloketi faʻatekonolosi i le 1996, ua ia oʻo i le tele o toilalo ma iu ai ina maeʻa le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga i le fa masina.Ae ui i lea, e leʻi mafai ona maua le maketi i le 1998, lea na faʻaumatia ai le vaega R & D.Mulimuli ane, i le 1999, na mulimuli ane talia ma siitia le ABF e asemiconductor ta'ita'ia atina'e, ma avea ma tulaga masani o le alamanuia chip semiconductor atoa.

ABF ua avea ma vaega taua o le semiconductor alamanuia.

O le "ABF" o se ituaiga o mea faʻapipiʻi resini ma le maualuga o le insulation, lea e susulu e pei o se taimane susulu i luga o se faaputuga oneone.A aunoa ma le tu'ufa'atasia o ta'amilosaga "ABF", o le a matua'i faigata lava ona fa'atupuina i totonu o se PPU e fa'apipi'iina i masini fa'aeletonika nano-scale.O nei ta'amilosaga e tatau ona fa'afeso'ota'i i masini fa'aeletonika ma millimeter mea fa'aeletonika i totonu o le masini.E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le CPU "moega" e faia i le tele o laulau o microcirculation, e taʻua o le "stacked substrate", ma o le ABF e saofagā i le faʻavaeina o nei micron circuits ona o lona luga e faigofie ona togafitia i le laser togafitiga ma tuusaʻo apamemea.

Na fa'afefea ona pipii le monosodium glutamate i le semiconductor (2)

I aso nei, o le ABF o se mea taua o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, lea e faʻaaogaina e taʻitaʻia ai eletise mai nanoscale CPU terminals i millimita terminals i luga o le lolomiina o substrates.

Ua faʻaaogaina lautele i itu uma o le semiconductor alamanuia, ma ua avea ma oloa autu a Ajinomoto Company.Ajinomoto ua faʻalauteleina foʻi mai se kamupani meaʻai i se faʻatau atu mea komepiuta.Fa'atasi ai ma le fa'atupula'ia fa'atuputeleina o sea maketi a le ABF o Ajinomoto, ua avea ai le ABF ma vaega taua o le alamanuia semiconductor.Ua foia e Ajinomoto le faafitauli faigata o le gaosiga o chip.O le taimi nei o kamupani tetele gaosi chip i le lalolagi e le mafai ona tuueseeseina mai le ABF, o le mafuaaga foi lea e mafai ai ona taofia le ua o le lalolagi gaosi oloa gaosi oloa.

O le ABF e taua tele i le gaosiga o masini chip, e le gata o le faʻaleleia o le gaosiga o le gaosiga, ae faʻasaoina foi punaoa tau.Ia tu’u atu fo’i i le aufaipisinisi o le chips a le lalolagi le laumua e agai ai i luma, afai e le o le tofo o le ABF, ou te fefe o le a maualuga le tau o le gaosiga o chip ma le gaosiga o le chip.

O le faagasologa a Ajinomoto o le fatuina o le ABF ma le faailoa atu i le maketi ua na o se mataua i le vasa mo le anoanoai o tagata fou faatekonolosi e atiina ae tekinolosi fou, ae e matua sui lava.

O loʻo i ai le tele o pisinisi laiti ma feololo Iapani e le o lauiloa i tagata lautele ma e le tele i le fua, o loʻo taofiofia le ua o le filifili pisinisi atoa i nuances e le malamalama ai le tele o tagata masani.

O le mea tonu lava lea ona o le loloto o le R & D gafatia e mafai ai e atinaʻe ona faʻatupulaia le tele o le longitude, e ala i le faʻaleleia o alamanuia faʻatekonolosi, ina ia maua ai e oloa e foliga mai e maualalo le avanoa e ulufale ai i le maketi maualuga.


Taimi meli: Mati-03-2023