Автоматска опрема за мерење на слики

Краток опис:

Апликација

Машината се користи за мерења на дводимензионални рамнини погодни во воздушната, автомобилските мотори, полупроводниците, чиповите, прецизната електроника и другите висококвалитетни производствени индустрии.


Детали за производот

Ознаки на производи

Главна предност

1. Добиени национални патенти за структура и изглед;

2. Целосен агол подигање извор на светлина, без мртов агол осветлување;

3. Немиот и стабилен режим со голема брзина може да постигнат стабилно мерење со ултра-висока прецизност.

Основни параметри на опремата

1. CCD: 1/2 дигитален CCD со висока дефиниција;2 милиони пиксели (боја по избор)

2. Објектив: леќа со автоматско зумирање 0,7-4,5X

3. Зголемување: Зголемување на видеото: 21-115X (22-инчен екран)

4. Работно растојание: 90мм

5. Растерска резолуција: 0,0001мм

6. Точност на мерење ( μm ): xy линеарна точност: 1,6 + L / 250;xy векторска точност: 2 + L / 200;z точност на оската: ≤ 2,8 + L / 200

7. Извор на светлина на осветлување: внатрешно прстенесто светло со три прстени со осум површини + коаксијално паѓачко светло + подигање со три прстени со осум области надворешно прстенесто светло + чекор за следење паралелно и дифузно светло

8. Работно напојување: 220 ± 10 % ( AC ) 50Hz ( забелешка: отпор ≤ 4Ω линија за заземјување )

9. Работна средина: влажност: 18-24 степени релативна влажност: 30-75 %, подалеку од изворот

Принцип на работа

Инструментот за мерење на слики е технологија за вештачка интелигенција базирана на машинско гледање, како што се автоматско извлекување на рабовите, автоматско совпаѓање, автоматско фокусирање, синтеза на мерење и синтеза на слики.Ги има функциите на автоматско мерење, автоматско мерење со CNC, автоматско мерење на серија за учење, водење на целта на мапата на слики, засилување со орелско око на цело поле и други одлични функции.Во исто време, процесот на автоматско фокусирање заснован на машинска визија и контрола на прецизноста на микрони може да ги задоволи потребите за помошно мерење при јасни слики, а контактната сонда исто така може да се додаде за да се заврши мерењето на координатите.

Вовед во софтверот

Gview DMIS поддржува примена на различни видови сензорски системи, вклучувајќи: коаксијална навигација, контактна сонда, точка ласер, линиски ласер, светилка за подигнување итн.

1. Софтверот поддржува моделирање со еден клик, кое има функција за брзо извлекување на контурата на работното парче и подобрување на ефикасноста на програмирањето.

2. Софтверот има птичја перспектива, што е погодно за програмирање мерење;

3. Инструментот е опремен со површински извор на светлина, а изворот на светлина може да се контролира во различни зони, што може да ја измери големината на површината на производот и да ги открие површинските дефекти;

4. Оригиналниот супер-силен алгоритам на индустријата, точноста на произволната репродукција на работното парче е во рамките на 0,005 mm;

5.Со низа функции на сликарот, како што се: извоз и увоз на DXF, сопствени извештаи, дводимензионално мерење на големината итн.;

6.Иновативна функција за споредба на контурите, за неконвенционална големина, исто така, може да се измери;

7. Има функција на препознавање и мерење, како што се: дводимензионално препознавање на код, нецелосен карактер, обратен производ и сл.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја